Videot

Bodhidharma ry. lähettää ajoittain Sampokeskuksen tilaisuuksista etälähetyksiä ja haastatteluja sekä opetuspuheita, jotka osa talletetaan videolle ja jaetaan tämän sivun kautta.

Taehye sunimin etäopetuspuhe 18.5.2024. Aiheena on Dhammapadan säkeita luvusta: Mieli.

Taehye sunimin etäopetuspuhe 9.3.2024. Aiheena on Dhammapadan säkeita luvusta Onnellisuus.

Vierailevana opettajana 28.1.2024 oli Sensei Mitra Virtaperko Tampere Zen Centeristä.
Hän sai zenbuddhalaisen pappisvihkimyksen vuonna 2014, ja vuonna 2021 hänestä tuli opettaja sensei Yasutani–Kapleaun harjoitustraditiossa. Hän toimii Tampere Zen Centerin, Helsingin Sydänmieli Zenin sekä Kuopion zenryhmän opettajana.

Sensei Mitran dharmapuheen aihe oli Kokemuksiani kiinalaisesta chanista”, joka on vaikuttanut hänen tapaansa opettaa zeniä.Munkki Taehye sunimin opetuspuhetaltiointi on nauhoitettu Zoom lähetyksestä Buddhalainen Keskus Samposta 31.12. 2023. Opetuspuheen aihena on tyhjyys, joka on keskeinen käsite ch´an (zen)- buddhalaisuudessa.

Munkki Ajahn Muditon opetuspuhetaltiointi Buddhalainen Keskus Samposta 31.12. 2023. Opetuspuheen aiheena oli: Kolme olemassaolon tunnusmerkkiä, jotka ovat keskeisiä käsitteitä buddhalaisuudessa.

Dharmaopettaja Arja Aryatara lukee neljä Lassi Nummen jouluaikaan liittyvää runoa.


Turvautuminen Kolmeen Jalokiveen ja harjoitusohjeiden noudattaminen ovat buddhalaisen elämäntavan tunnusmerkkejä. Perinteisesti harjoitusohjeita lupaudutaan noudattamaan ottamalla ne täyden vihkimyksen saaneelta munkilta (bhikṣu) tai nunnalta (bhikṣunī). Tässä videossa Jasse pyytää turvautumisen munkki Taehye sunimilta (Ashin Mahāpañña).

Ari Aryamitra, toimii ohjaajana Bodhidharma ry:n Turun Shunyata ryhmässä. Videossa hän kertoo omasta pitkään kestäneestä harjoittajan polusta.

Arja Aryataran Dharmapuhe 27.1.2022
Pysähtymisen tärkeydestä”. Zenmestari Thich Nhat Hanhin mukaan.

Comments are closed.