Jäsenkirje 2/2018

Iloa kasvavasta päivänvalosta ja kärsivällisyyttä kevään odotuksessa!

Meditaatioistunnot jatkuvat tuttuun tapaan Sampokeskuksessa torstaisin klo 18 – 20,
perjantaisin klo 10 – 11.30 ja sunnuntaisin klo 17 – 19.
Jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina on ohjattu meditaatio neljästä rajattomasta mielentilasta. Vuorossa ovat mudita ja upekkha seuraavasti:

5.4. Mudita, myötäilo ja kiitollisuus
3.5. Upekkha, tasapuolinen tyyneys, mielenrauha

Kansainvälisen buddhalaisuuden päivän teekutsut 7.4. klo 13-15
Soka Gakkai –keskuksessa, Mäkelänkatu 52, Helsinki

Aluksi kunnianarvoiset Lama Konchhog Chogual (Palpung-yhteisö) sekä munkki Yuttaphol (Nurmijärven thai-yhteisö) resitoivat oman perinnelinjansa tekstejä. Keskusteluteemana teetarjoilun yhteydessä on ”Buddhalaisten koulukuntien keskinäinen dialogi ja yhteistyö”, avauspuheenvuoro FT Mitra Härkönen. Tilaisuuden järjestää Suomen Buddhalainen Unioni SBU, joka toivottaa kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi.

Valojoogaa Sampokeskuksessa 8.4. ja 9.5. klo 15.30 – 16.30

Joogatunnit jatkuvat kevätkaudella sunnuntaisin, kerran kuukaudessa. Valon jooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen harjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehon elinvoimaisena ja valmistelee sen meditaatioon. Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon sekä rauhoittumiseen ennen joogaa ja sen jälkeen. Katso tarkemmin.

Päiväretriitti Sampokeskuksessa sunnuntaina 8.4. ja 9.5. klo 10-19

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit osallistua valojoogaan ja jatkaa klo 17 Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Jos et voi osallistua koko päivään, voit tulla mukaan taukojen aikana. Katso päiväretriitin tarkempi ohjelma sivuiltamme.

Ryhmämatka Italian MusangAmin temppeliin

Teemme ryhmämatkan opettajamme kunnianarvoisan munkki Taehyen temppelille MusangAmiin Italian Lericiin kesäkuussa tänä vuonna. Matkustamme Finnairin lennolla Milanoon 20.6. klo 8.00 ja Milanosta palaamme 27.6. klo 19.00. Katso tarkemmin. Mukaan voi vielä liittyä. Välttämättä ei tarvitse osallistua samaan lentomatkaan, mutta on syytä ilmoittautua, jos haluaa osallistua, osoitteeseen ry.bodhidharma@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen harjoittamiseen!

 

Comments are closed.