Dharmaopettajat ja meditaatio-ohjaaja

Dharmaopettajat

Maallikko-dharmaopettajia, jotka on valtuutettu ohjaamaan bodhidharmalaista harjoitusta, ovat
(suluissa Taehye sunimilta saadun valtuutuksen päivämäärä): 
 

Arja Āryatārā Sihvola 24.8.2014/2558
Mikko Vimalamitra Koponen 24.8.2014/2558
Ari Āryamitra Vuokko 6.8.2022/2566
Ari-pekka Aruna Skarp 6.8.2022/2566
Emilia Amalā Raunio 6.8.2022/2566
Johannes Sūryamitra  Cairns 6.8.2022/2566
Juha Vajramitra Lamminaho 6.8.2022/2566
Karri Kantiko Korppi 
6.8.2022/2566

Aryatara (Arja Sihvola)

Koska en tuntenut mitään ryhmiä Suomessa, tutustuin buddhalaisuuteen aluksi (joskus 80-luvun lopulla) kirjojen kautta. Vuonna 1998 matkustin retriitille Luumukylään (Plum Village), zenmestari Thich Nhat Hanhin perustamaan luostariin ja retriittikeskukseen, joka sijaitsee Lounais-Ranskassa.  Sitouduin  viiteen harjoitusohjeeseen ja myöhemmin  myös 14 harjoitusohjeeseen ja liityin samalla Order of Interbeingin jäseneksi.  Arvokasta opetusta olen saanut – zenmestari Thich Nhat Hanhin lisäksi – nunna Ani Sherabilta Vänön tapaamisissa, Sisar Thieu Nghiemiltä Valkoinen Lumme –ryhmän retriiteillä ja tilaisuuksissa sekä Tae Hye sunimiltä sekä retriiteillä Suomessa että Musang Am –luostarissa Italiassa.  Tärkeänä tukena ja kouluttajanani ovat olleet myös  monet muut ihmiset, sisaret ja veljet, joiden kanssa olen saanut ilon istua hiljaa.

Vimalamitra (Mikko Koponen)

Yhdistyksessä toiminta oli 2000-luvun alussa vähäistä ja aloittaessani säännöllisen mietiskelytoiminnan se toi ihmisiä myös yhdistykseen ja uusi toiminnan aika alkoi. Kiertelevää elämää viettänyt yhdistys on nyt vakiintunut Vetehisenkujalle Sampo Keskukseen ja mietiskelymahdollisuudet sekä hyviä motivoituneita ohjaajia on tullut lisää. Opetan kaikille halukkaille perusmietiskelyn menetelmiä ja toivon myös osallistujien löytävän Buddhan Dharman ja viisaan elämäntavan pariin.

Mietiskelyohjaajat

Pūrnamitra  (Jarkko Jokinen)

 

 

Comments are closed.