Meditaatio

Kokoonnumme harjoittamaan mietiskelyä Buddhalainen keskus Sampoon torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Ovi avataan noin 15 minuuttia ennen iltaman alkua. Torstaisin ja sunnuntaisin ohjaaja on paikalla jo puoli tuntia ennen harjoituksen alkua, jolloin on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta mietiskelyyn.  Harjoituksemme ovat sŏn (korealainen zen) -koulukunnan mukaisia

Voit lahjoittaa sopivaksi katsomasi summan lahjoituslippaaseen, esimerkiksi muutaman euron. Säännöllisesti harjoitukseemme osallistuvat voivat liittyä vuokrarinkiin, jolla katetaan harjoitustilojen vuokrakulut. Jos olet kiinnostunut vuokrarinkiin osallistumisesta, katso ohje.

Yhteistä mietiskelyharjoitusta varten on hyvä pukeutua väljiin, hillityn värisiin vaatteisiin. Olkapäiden ja polvien tulee olla peitettyinä. Pidämme salissa sukat jalassa.

TORSTAISIN KLO 18.00 – 20.00

Torstain harjoitukseen kuuluu kaksi 20-30 minuutin istumamietiskelyjaksoa, joiden välissä harjoitamme kävelymietiskelyä. Mietiskelyn lopuksi on usein lyhyt opetuspuhe tai tekstin luenta. Kuukauden ensimmäisellä viikolla harjoitamme yhden ohjatun metta  (lempeyden), karuna (myötätunnon), mudita (myötäilon) tai upekha (tasapuolisen tyyneyden) mietiskelyä. Lopuksi voi jäädä keskustelemaan ja juomaan teetä.

PERJANTAISIN GUANYIN-RYHMÄ KLO 10.30 – 12.00

Perjantai aamuisin on kaikille avoin mietiskelyharjoitus. Aloitamme Sheng Yeng’in kahdeksalla meditatiivisella liikkkeellä, jotka ovat keveitä ja virkistäviä (n. 15 min.). Liikkeiden jälkeen istumme kaksi 15-20 minuutin istumamietiskelyjaksoa, joiden välissä harjoitamme kävelymietiskelyä. Istumisen jälkeen juomme teetä ja keskustelemme jonkin yhteisesti luettavan tekstin pohjalta.

SUNNUNTAISIN KLO 17.00 – 19.00

Sunnuntain harjoitukseen kuuluu kaksi tai kolme 20-30 minuutin istumamietiskelyjaksoa, joiden välissä harjoitamme kävelymietiskelyä. Sunnuntain iltamat aloitamme kumarruksilla ja seremoniatekstien lausunnalla.  Lopuksi voi jäädä keskustelemaan ja juomaan teetä.

Comments are closed.