Sampokeskus ja sen tapahtumakalenteri

Buddhalainen keskus Sampo on interbuddhalainen keskus, jonka tiloissa kokoontuu useiden perimyslinjojen ja koulukuntien ryhmiä. Sampon toiminnan käynnisti Bodhidharma ry loppukesästä 2008 tavoitteenaan vahvistaa buddhalaisuutta Suomessa ystävyyden ja universaalin buddhalaisen Sanghan hengessä.

Keskuksen nimi ”Sampo” viittaa Kalevalassa mainittuun onnea tuottavaan aarteeseen sekä Kolmeen Jalokiveen, joka koreaksi kirjoitetaan ”Sambo”. Näistä yhdessä syntyy ajatus Buddhasta, Dharmasta ja Sanghasta todellisena aarteena, joka juurtuu Suomeen pikku hiljaa. Sampon toimintaa leimaa avaramielisyys sekä buddhalaisen elämäntavan monipuolisuuden esittely ja arvostus. Sampossa järjestetään eri perinteiden opettajien vierailuja ja monenlaisia buddhalaisia tapahtumia, eri koulukuntien meditaatioharjoituksia, opiskeluiltamia eri buddhalaisten koulukuntien näkökulmista ja buddhalaisten virallisia kokoontumisia.

Sampokeskuksessa kokoontuu viisi buddhalaista ryhmää. Sampokeskuksen kalenterista näkee kaikkien ryhmien tilaisuudet Sampossa. Tapahtumakalenteria ylläpitää Jarkko Jokinen, jarkkojok(ät)gmail.com.

Buddhalainen keskus Sampo

Vetehisenkuja 3

00530 Helsinki (Hakaniemi)

Sampoon pääset Hakaniemeen liikennöivillä busseilla, raitiovaunuilla ja metrolla. Käynti keskukseen on Näkinpolun puolelta.

Comments are closed.