VESAKTERVEHDYS JA ONNENTOIVOTUS SUOMEN BUDDHALAISELLE UNIONILLE

Toivotan menestystä perustettavalle Suomen Buddhalaiselle Unionille. Olkoon se siunauksellinen Suomen buddhalaisille ja kaikille tunteville olennoille! Perustaminen tapahtuu Buddhapäivän eli Vesakin merkeissä. Koreassa Vesak tunnetaan lootuslyhtyjuhlana, Japanissa kukkaisjuhlana. Suomessa meillä ei ole sadoittain lootuksenmuotoisia paperilyhtyjä eikä tuhansia kukkia, mutta tänä merkittävänä päivänä lyhdyt loistavat ja kukat kukkivat sydämissämme.

Buddhalaiset koulukunnat ja järjestöt ovat kuin erivärisiä kukkia, jotka kasvavat henkisen etsinnän vihreällä niityllä. Kaikkia niitä kastelee Dharman sade. Suomen Buddhalaisen Unionin toiminta vahvistaa ”Buddhan poikien ja tyttärien” keskinäistä henkistä ystävyyttä. On toivottavaa, että buddhalaiset huomioidaan paremmin myös virallisilla tahoilla ja että Unioni edistää buddhalaisuutta koskevaa asiallista informaatiota, buddhalaisuuden tutkimusta, tekstien suomentamista, aasialaisperäisten buddhalaisten sopeutumista suomalaisiin olosuhteisiin sekä erilaisia sosiaalisia projekteja.

Eräs idea, jota voisi alkaa kehittää, on buddhalainen hautausmaa. Se saattaisi olla maapalsta, jossa olisi pieni pyhäkkö sekä kaikkien edesmenneiden muistoksi pystytetty stupa-rakennelma. Pysymättömyysopetuksen mukaisesti tuhkat siroteltaisiin metsikköön tai laitettaisiin yhteiseen maahautaan.

Seuraavat kiinalaisen mestari Hongzhin sanat lähes tuhannen vuoden takaa ilmaisevat hyvin buddhalaisuuden ydinopetusta ja sitä mitä tunnen tänä historiallisena juhlapäivänä:
”Oivaltaessasi, että millään ilmiöllä ei ole erillistä olemusta, olet vapaa mielen kaikilla tasoilla ja läpäiset jokaisen atomin. Alkuperäinen valovirta leviää kaikkialle ja sovellat sitä aina voimien ja olosuhteiden mukaisesti. Kaikki minkä kohtaat on mietiskelyä – kaikkia asioita valaisevaa, määrittelemätöntä, yksinolevaa. Tuulen huminaa männyissä, kuun heijastusta vedessä, kirkasta sopusointua. Mielesi ei harhaile etkä tarraudu ilmennyksiin. Olennaista on olla sisäisesti tyhjä, avaramielinen ja vastata ulkoisiin ärsykkeisiin hämmentymättä. Silloin olet kuin kevät joka antaa kukkien puhjeta, tai peili joka heijastaa kuvia; ja pauhaavien virtojen keskellä pysyt luonnostaan tyynenä.”

Kiitän kaikkia, jotka ovat työskennelleet ja tulevat työskentelemään Suomen buddhalaisuuden hyväksi!

26. huhtikuuta filosofisena vuonna 2553 (jälkeen Buddhan, Laozin ja Pythagoraan)

Tae Hye Sunim

Comments are closed.