Jäsenkirje 5/2018

Tulossa paljon kiinnostavaa ohjelmaa sinulle, Bodhidharman jäsen!

Zen-valokuvaretki lauantaina 22.9. klo 10-15

Dharmaopettajamme Vimalamitran johdolla tehdään zen-valokuvaretki Lauttasaaren
Vattuniemeen. Mukaan voi tulla niin aloittelija kuin pitempään valokuvausta harrastanut.
Luontokohteiden kuvaamisessa pyritään noudattamaan zen-estetiikan periaatteita. Retken hinta on 15 euroa. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen konttori@kuvailla.fi. Lisätietoja sivuiltamme www.bodhidharma.fi.

Dharmajaatraa lauantaina 29.9. klo 9.30-11

Tule nauttimaan rauhallisesta kävelystä eli dharmajaatraasta kauniissa Tullisaaren puistossa! Kuljemme yhdessä, katselemme merta, puita ja pilviä, pysähdymme välillä meditoimaan luonnon keskelle. ”Opas” odottaa klo 9.30 Herttoniemen metroaseman vieressä, bussi 88 pysäkillä. Ota mukaan vettä, sopivat kengät, säähän sopiva asu (vaellamme vaikka sataisi) ja istuma-alusta. Halutessasi voit ottaa myös pienet eväät. Lisätietoja tekstiviestillä numerosta 050 5399341/Arja.

Valojoogaa sunnuntaina 30.9. ja 14.10. klo 15.30-16.30

Valojooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena ja valmistelee sinua meditaatioon. Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon ja rauhoittumiseen alussa ja lopussa. Paikka on Buddhalainen keskus Sampo ja ohjaajana on Emilia Amala.

Päiväretriitti sunnuntaina 7.10. ja 11.11. klo 9.45-19

Päiväretriitin ohjelmassa on istuma- ja kävelymeditaatiota. Istumameditaatiojaksot ovat 15-30 minuuttia. Jos sää on kaunis, kävelymeditaatiota voidaan tehdä myös läheisessä puistossa. Iltapäivällä ohjelmassa on joko valojoogaa, rentoutusharjoitus tai ”Neljän liikkeen hiljainen meditaatio”. Tauoilla on tarjolla teetä ja pientä purtavaa. Halutessaan voi ottaa mukaan eväät. Retriitille voi tulla joko aamusta koko päiväksi tai osaksi aikaa. Tauot, jolloin voi tulla/lähteä ovat 12.15 – 13.15 ja 16.30 – 16.45. Klo 17-19 on normaali sunnuntaimeditaatio, jossa on lyhyt alkuseremonia sekä istuma- ja kävelymeditaatiota.

Sensei Sangenin vierailu sunnuntaina 21.10. klo 17-19

Meditaatiojakson jälkeen kunnianarvoisa sensei Sangen Salo puhuu koan-harjoituksesta japanilaisessa zenperinteessä. Sensei Salo on käynyt pitkän koulutuksen Zengårdenissa Ruotsissa, jossa työskenteli opettajien Sante- ja Kanja-roshin johdolla. Keväällä 2014 hänet vihittiin zenbuddhalaiseksi papiksi. Nykyisin hän on Helsinki Zen Centerin opettaja.

Nunna Ani Sherabin vierailu sunnuntaina 25.11. klo 17-19

Alkumeditaation jälkeen kunnianarvoisa nunna Ani Sherab puhuu myötätunnon ja rakastavan ystävällisyyden kehittämisestä tonglen-harjoituksen avulla. Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) sai tiibetinbuddhalaiset nunnalupaukset vuonna 1989 Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Nykyisin Ani Sherab toimii Helsingissä ja on vastuussa Kagyu Samye Dzong Finlandin toiminnasta.

Istumis- ja kävelymeditaatioharjoitukset Sampo-keskuksessa jatkuvat

torstaisin klo 18
perjantaisin klo 10
sunnuntaisin klo 17

Ohjatut neljän rajattoman mielentilan harjoitukset ovat joka kuukauden ensimmäisenä torstaina seuraavasti: 4.10. metta – lempeys, rakastava ystävällisyys, 1.11. karuna – myötätunto, 6.12. mudita – myötäilo ja kiitollisuus ja ensi vuoden tammikuun ensimmäisenä torstaina upekkha – mielentyyneys.

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen harjoittamiseen!

Comments are closed.