Jäsenkirje 3/2018

Kaunista kevättä ja kesää sinulle Bodhidharman jäsen!

Meditaatioistunnot jatkuvat tuttuun tapaan Sampokeskuksessa
torstaisin klo 18 – 20,
perjantaisin klo 10 – 11.30 ja sunnuntaisin klo 17 – 19.

Vuosikokous ja jäsenmaksu

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous oli 22.4.2018. Vuosikokouksessa päätettiin pitää tämän vuoden jäsenmaksut saman suuruisina kuin edellisenä vuonna. Jäsenmaksu on siis 30 €/vuosi, opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille 15,- € ja 50,- € niille, jotka haluavat ja voivat antaa enemmän. Sen voit maksaa tilille FI6420011800120803, viite on 2228 ja saaja Bodhidharma ry. Jäsenenä saat 20% alennuksen retriiteistä sekä oikeuden lainata kirjoja kirjastostamme.

Jos haluat, voit maksaa myös seuraavan kolmen vuoden jäsenmaksun yhdellä kerralla ja alennetulla hinnalla, joka on 75,- € ja eläkeläisille 38,- €.

Uusi hallitus

Yhdistyksen hallitukseen valittiin edelleen opettajamme kunnianarvoisa Taehye sunim puheenjohtajaksi, Ulla Mudita varapuheenjohtajaksi, Jarkko Won Oo rahastonhoitajaksi, Santtu Shantimitra jäseneksi ja uusina Kimmo sihteeriksi ja Emilia Amala jäseneksi.

Elokuun retriitti

Ilmoittautuminen kesän retriittiin 1.-5.8. on avattu. Retriitin johtaa kunnianarvoisa opettajamme Taehye sunim yhdessä italialaisen munkki Kusalanandan kanssa ja retriitin teemana on tänä vuonna “Kohteellinen ja kohteeton meditaatio”. Katso tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Kevätkauden päiväretriitit ja valojoogan tunnit

Päiväretriitit ja valojoogan tunnit jatkuvat siten, että seuraava on jo ensi sunnuntaina 6.5. ja sitten vielä 3.6. Voit osallistua koko päivään tai osaksi päivää, ilmoittautua ei tarvitse.

Opettajavieraana Bhante Mudito

Toukokuussa meillä on vielä ilo saada vieraaksemme 25.-27.5. suomalais-australialaisen munkki Bhante Mudito, joka oli viimeksi vieraanamme v. 2016. Bhante Mudito on jo seitsemättä vuotta munkkina Ajahn Brahmin johtamassa Bodhinyanan theravada-luostarissa ja hänen puheitaan ja harjoituksiaan voi kuunnella internetissä. Sivullamme on myös äänite vuodelta 2016.

Perjantaina 25.5. hän vierailee Guanyin-ryhmässä klo 10:00 alkaen.

Vesak-juhla

Buddhan syntymäjuhlaa, vesakia vietetään thaimaalaisen kalenterin mukaan tänä vuonna 29.5., mutta me juhlimme sitä lauantaina 26.5. Aloitamme klo 13.00 pienellä seremonialla ja meditaation jälkeen Bhante Mudito puhuu Buddhan syntymästä, heräämisestä ja kuolemasta. Puheen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja vapaalle keskustelulle. Ei ilmoittautumista.

Neljä rajatonta mielentilaa

Sunnuntaina 27.5. Bhante johtaa Bodhidharman sunnuntai harjoituksen ja puhuu silloin neljästä rajattomasta mielentilasta. Ei ilmoittautumista.

Jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina on ohjattu meditaatio neljästä rajattomasta mielentilasta. Vuorossa ovat:
3.5. Upekkha, tasapuolinen tyyneys, mielenrauha
7.6. Metta, rakastava ystävällisyys

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen harjoittamiseen!

 

Comments are closed.