BODHIDHARMA RY
Buddhalainen Keskus Sampo
Vetehisenkuja 3, sisäänk. Näkinpolun puolelta, esteetön
00530 Helsinki
ry.bodhidharma@gmail.com

Bodhidharma ry on vuonna 1947 perustettu Suomen vanhin buddhalainen yhdistys, joka tunnettiin alunperin nimellä Buddhismin ystävät – Buddhismens Vänner ry. Pääopettajamme on suomalainen munkki Taehye sunim. Harjoituksemme perustuu buddhalaisuuden pääkoulukuntien (theravāda ja mahāyāna) olennaisiin opetuksiin.  Siitä voidaan käyttää nimitystä buddhayāna eli (tietämättömyyden unesta) heräämisen kulkuneuvo. Siihen kuuluvat meditaation eri aspektit: tyyneys- ja tarkkaavaisuusmeditaatio, kokonaisvaltainen syvämeditaatio (kiinaksi chan, koreaksi sŏn, japaniksi zen) sekä neljän rajattoman mielentilan kontemplaatio henkisen ystävyyden ilmapiirissä. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Viikkoharjoitukset  

Torstaisin klo 18.00 – 19.00  Etäharjoitus zoomissa  Kesätauko 1-31.7.
Perjantaisin klo 10.30 – 12.00  Peruttu toistaiseksi      
Sunnuntaisin klo 17.00 – 19.00 6.-20.6.2021 (päiväretriitti 20.6. klo 10-19)

Ensikertalaisten kannattaa tulla paikalle jo puoli tuntia ennen istunnon alkua. Osallistuminen viikkoharjoituksiin on maksutonta, mutta pienen lahjoituksen (esim. 5 € ) voi tehdä paikan päällä.

Torstain etäharjoitus

Torstai-illan meditaatioilta järjestetään etänä Zoomissa tai Google Meetissä joka torstai klo 18.00-19.00. Iltojen aikana istutaan 25 minuuttia, tehdään kävelymeditaatiota 5 minuuttia ja istutaan 25 minuuttia. Tiedot torstai-iltaan liittymiseksi löydät osiosta ”tapahtumat”. Jos olet uusi meditaatioon ja haluat osallistua etäistumisiin, voit laittaa viestiä ennakkoon ry.bodhidharma@gmail.com ja ennen meditaatioiltaman alkua voidaan järjestää erikseen lyhyt johdanto meditaatioon.

Sunnuntain etäharjoitus

Sunnuntai-illan meditaatioilta järjestetään etänä Zoomissa tai Google Meetissä joka sunnuntaii klo 17.00-18.30. Iltojen aikana lausutaan yhteisesti aluksi Sunnuntain lausuntatekstit. Sitten istutaan 30 minuuttia, tehdään kävelymeditaatiota 5 minuuttia ja istutaan 30 minuuttia. Tiedot sunnuntai-iltaan liittymiseksi löydät osiosta ”tapahtumat”. Jos olet uusi meditaatioon ja haluat osallistua etäistumisiin, voit laittaa viestiä ennakkoon ry.bodhidharma@gmail.com ja ennen meditaatioiltaman alkua voidaan järjestää erikseen lyhyt johdanto meditaatioon. 

Tiistain etäharjoitus

Tiistaisin klo 19.00 on yhteisetäharjoitus, jossa keskitymme meditoimaan viikottaisen pohjatekstin pohjalta, kukin harjoittaja valitsemassaan paikassa. Tällä hetkellä meditaation pohjustustekstit kirjoittaa Dharma-opettajaopiskelija Karri Korppi. Useimmiten tekstit pohjaavat johonkin buddhalaiseen tekstiin, neljään rajattomaan mielentilaan tai arjen Zeniin. Yhteisetäharjoitus on kaikille avoin ja ilmainen. Jos haluat mukaan pohjatekstien sähköpostilistalle laita sähköpostia ry.bodhidharma@gmail.com otsakkeella ”Haluan mukaan yhteisetäharjoitukseen”.

Yhdistyksen toiminta ja vuoden 2021 jäsenmaksu. Jos haluat liittyä jäseneksi, tässä lisätietoa.

Jos haluat saada tietoa tulevista tapahtumistamme, voit liittyä myös postituslistallemme Bodhidharma ry:n tiedotus.

Opettajamme Taehye sunim lähettää kuukausittain sähköpostiviestinä Dharmaharjoitusohjeita. Jos haluat saada näitä viestejä, voit ilmoittaa hänelle siitä osoitteeseen taehyesunim@gmail.com.

Yhdistyksellä on avoimet facebook sivut, jossa voit käydä tykkäämässä meistä.

Tässä linkki yhdistyksen avoimeen facebook ryhmään.

Turussa toimii Bodhidharma ry:n Turun ryhmä, Shunyata – buddhalaista meditaatiota. Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 18. Sähköposti: shunyataturku(ät)gmail.com.
Linkki Turun Shunyata ryhmän facebook sivulle !

Vaasassa ja ajoittain myös Seinäjoella toimii Bodhidharman ry:n Pohjanmaan ryhmä, Vaasan Dharmata. Nettiosoite on dharmata.fi  ja sähköposti vaasan.dharmata(ät)gmail.com.

2 weeks ago

Bodhidharma ry
Tervetuloa päiväretriittiin Sampoon!Retriitti sisältää istuma-, kävely- ja liikemeditaatiota sekä rentoutusta. Istuma- ja kävelymeditaatioiden pituudet ovat 20-30 minuuttia ja 5-10 minuuttia. Jos ei ole mahdollista tulla koko ajaksi, voi taukojen aikana tulla aloittamaan tai poistua.Ohjelma09.45 - 10.00 Alkuohjaus10.00 - 12.15 Liike-, istuma- ja kävelymeditaatiota, rentoutus12.15 – 13.15 TAUKO.13.15 – 15.00 Istuma- ja kävelymeditaatiota15.00 - 15.30 TAUKO15.00 - 16.00 Lyhyt liikemeditaatio, istumameditaatiota16.30 – 17.00 TAUKO.17.00 – 19.00 Lyhyt alkuseremonia, istuma- ja kävelymeditaatiotaKoronan vuoksi käytämme maskia ja pidämme turvavälejä. Tauolla voi ottaa teetä pahvimukeista. Halutessaan voi tuoda mukanaan omat eväät tai käydä syömässä lähipaikoissa.Jos tulet paikalle myöhässä, koputa ulko-oveen ja odota, kunnes joku tulee avaamaan.Vapaaehtoinen osallistumismaksu varojen mukaan.Päiväretriitti on avoin kaikille hiljaista harjoittamista kaipaaville. ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Bodhidharma ry
Aloitamme sunnuntain meditaatio kokoontumiset Sampokeskuksessa 6.6. klo 17.00. Meditaatioon voi osallistua myös Zoom-etäyhteydellä. Torstain kokoontumiset jatkuvat edelleen vain etäyhteydellä. Katso tarkemmin bodhidharma.fi. ... See MoreSee Less
View on Facebook