Mietiskely

Kokoonnumme harjoittamaan mietiskelyä Buddhalainen keskus Sampoon torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Ovi avataan noin 15 minuuttia ennen iltaman alkua. Torstaisin ohjaaja on paikalla jo puoli tuntia ennen harjoituksen alkua, jolloin on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta mietiskelyyn. Voit lahjoittaa sopivaksi katsomasi summan lahjoituslippaaseen, esimerkiksi muutaman euron. Säännöllisesti harjoitukseemme osallistuvat voivat liittyä vuokrarinkiin, jolla katetaan harjoitustilojen vuokrakulut. Jos olet kiinnostunut vuokrarinkiin osallistumisesta, katso ohje.

Yhteistä mietiskelyharjoitusta varten on hyvä pukeutua väljiin, hillityn värisiin vaatteisiin. Olkapäiden ja polvien tulee olla peitettyinä. Pidämme salissa sukat jalassa.

TORSTAISIN KLO 18.00 – 19.30

Torstain harjoitukseen kuuluu kaksi 20 minuutin istumamietiskelyjaksoa, joiden välissä           harjoitamme kävelymietiskelyä. Harjoituksemme ovat sŏn (zen) -koulukunnan mukaisia. Kuukauden ensimmäisellä viikolla harjoitamme mettaa eli lempeyden mietiskelyä. Torstain harjoitus on sopiva aloittelijoille.

PERJANTAISIN GUANYIN-RYHMÄ KLO 10.00 – 11.30

Perjantai aamuisin on kaikille avoin mietiskelyharjoitus. Aloitamme Sheng Yeng’in kahdeksalla meditatiivisella liikkkeellä, jotka ovat keveitä ja virkistäviä (n. 15 min.). Liikkeiden jälkeen istumme puoli tuntia. Istumisen jälkeen juomme teetä ja keskustelemme jonkin yhteisesti luettavan tekstin pohjalta.

SUNNUNTAISIN KLO 17.00 – 19.00

Sunnuntain iltamiin sisältyy kolme istumisjaksoa (pituudeltaan 20 – 30 minuuttia), kaksi kävelymietiskelyjaksoa, kumartamista ja muuta seremoniallista muodollisuutta. Kuukauden ensimmäisen viikon sunnuntaina harjoitamme metta-mietiskelyä.

Comments are closed.