Tulevia tapahtumia

Zen-valokuvaretki

Date: 22.9.2018

Time: 10.00 - 15.00

Location: Vattuniemi, Lauttasaari

Dharmaopettajamme Vimalamitran johdolla tehdään Zen-valokuvaretki Lauttasaaren Vattuniemeen. Mukaan voi tulla niin valokuvauksen aloittelija kuin pitempäänkin valokuvausta harrastanut, Retkeen osallistuminen ei ole myöskään kamerasta kiinni. Luontokohteiden kuvaamisessa pyritään noudattamaan zen-estetiikan periaatteita. Katso tarkemmin.

Retken hinta on 15 euroa.

Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen konttori@kuvailla.fi. 

 

Valojoogan tunti

Date: 30.9.2018

Time: 15:30 - 16:30

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Valojoogan tunnit jatkuvat syyskaudella sunnuntaisin, kerran kuukaudessa.

Valon jooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena ja valmistelee sinua meditaatioon.

Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon sekä rauhoittumiseen alussa ja lopussa. (lisää…)

Päiväretriitti sunnuntaina

Date: 7.10.2018

Time: 9:45 - 19.00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit jatkaa retriittipäivääsi valojoogalla klo 15.30 ja Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla, joka alkaa klo 17. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Katso tarkemmin päiväretriitin ohjelmasta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

Valojoogan tunti

Date: 14.10.2018

Time: 15.30 - 16.30

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Valojoogan tunnit jatkuvat keväälläkin sunnuntaisin, kerran kuukaudessa.

Valon jooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena ja valmistelee sinua meditaatioon.

Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon sekä rauhoittumiseen alussa ja lopussa. (lisää…)

Sensei Sangen Bodhidharman vieraana

Date: 21.10.2018

Time: 17.00 - 19.00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Saamme suomalaisen zenpapin vieraaksemme lokakuussa. Kunnianarvoisa sensei Sangen Salo on lupautunut puhumaan koan-harjoituksesta japanilaisessa zenperinteessä sunnuntaisen meditaatiojakson jälkeen.

Sensei Sangen lähti ensimmäiselle sesshinilleen Zengårdeniin Ruotsiin tammikuussa 2005. Hän aloitti säännölliset vierailut siellä ja työskenteli molempien opettajien, Sante- ja Kanja-roshien johdolla. Syksyllä 2012 Sangen-sensei muutti Ruotsiin ja Zengårdeniin. Muodollisen koan-harjoituksen hän sai päätökseen loppuvuodesta 2013. Keväällä 2014 hänet vihittiin zenbuddhalaiseksi papiksi. Toimittuaan noin kolmen ja puolen vuoden ajan ensimmäisenä zendo-ohjaajana Zengårdenissa hän vähitellen muutti takaisin Suomeen ja Helsinkiin. Tammikuussa 2018 hänen opettajansa roshit Sante Poromaa ja Kanja Odland nimittivät hänet juhlallisessa seremoniassa sensei Sangeniksi. Sensei Sangen on nykyisin Helsinki Zen Centerin opettaja.

 

 

Päiväretriitti sunnuntaina

Date: 11.11.2018

Time: 9:45-19:00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit jatkaa retriittipäivääsi valojoogalla klo 15.30 ja Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla, joka alkaa klo 17. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Katso tarkemmin päiväretriitin ohjelmasta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

Myötätunnon meditaatio

Date: 25.11.2018

Time: 17.00 - 19.00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Saamme kunnianarvoisa nunna Ani Sherabin vieraaksemme marraskuussa. Teemme
viikko-ohjelmaan liittyvän hiljaisen alkumeditaation, jonka jälkeen on opetuspuhe aiheena myötätunnon ja rakastavan ystävällisyyden kehittäminen tonglen-harjoituksen avulla.

Lähettäminen ja vastaanottaminen (tiibetiksi tonglen) on Buddhan opettama metta bhavana, myötätunnon meditaatioharjoitus, jossa käytetään mielikuvia ja tietoista hengitystä. Se on koettu tehokkaaksi, ja siitä on tullut länsimaissakin suosittu. Ani Sherab kertoo harjoituksen taustasta, laajemmasta filosofiasta ja käy läpi harjoitusmenetelmän.

Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) sai tiibetinbuddhalaiset nunnan valat vuonna 1989 ollessaan neljän vuoden mittaisella perinteisellä retriitillä Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Hän on opettanut Suomessa vuodesta 1997 Samye Lingin luostarin pyynnöstä ja vetänyt lyhyitä retriittejä mm. Lapissa ja Saaristomerellä. Nykyisin Ani Sherab toimii Helsingissä ja on vastuussa Kagyu Samye Dzong Finlandin (samye.fi) toiminnasta.

Päiväretriitti sunnuntaina

Date: 2.12.2018

Time: 9:45-19:00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit jatkaa retriittipäivääsi valojoogalla klo 15.30 ja Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla, joka alkaa klo 17. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Katso tarkemmin päiväretriitin ohjelmasta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!


Comments are closed.