WORLD BUDDHIST SUMMIT 2017

Japanilainen Puhtaan maan Nenbutsu-koulukunta on järjestänyt World Buddhist Summit tapahtumia vuodesta 1998 lähtien.  Seitsemäs Summit pidettiin tänä vuonna 2-7 marraskuuta Sri Lankassa, kokouspaikkana pääministerin konferenssisali Colombossa. Summit-idean isä, Nenbutsu-patriarkka Kyuse Enshinjoh Lue lisää →

Noviisileiri Nurmijärvellä

VILLE OSALLISTUI NOVIISILEIRILLE Bodhidharma ry:n jäsen Ville Devamitra osallistui 10-16.2017 Nurmijärven Wat Buddharama Finland Temppelissä buddhalaiseen noviisimunkkileirille. Tässä on videohaastattelu, jonka tein kolmantena leiripäivänä, vieraillessani temppelissä. Katso video Kesäterveisin Mikko Lue lisää →

Tulevia tapahtumia

Myötätunnon meditaatio

Date: 25.11.2018

Time: 17.00 - 19.00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Saamme kunnianarvoisa nunna Ani Sherabin vieraaksemme marraskuussa. Teemme
viikko-ohjelmaan liittyvän hiljaisen alkumeditaation, jonka jälkeen on opetuspuhe aiheena myötätunnon ja rakastavan ystävällisyyden kehittäminen tonglen-harjoituksen avulla.

Lähettäminen ja vastaanottaminen (tiibetiksi tonglen) on Buddhan opettama metta bhavana, myötätunnon meditaatioharjoitus, jossa käytetään mielikuvia ja tietoista hengitystä. Se on koettu tehokkaaksi, ja siitä on tullut länsimaissakin suosittu. Ani Sherab kertoo harjoituksen taustasta, laajemmasta filosofiasta ja käy läpi harjoitusmenetelmän.

Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) sai tiibetinbuddhalaiset nunnan valat vuonna 1989 ollessaan neljän vuoden mittaisella perinteisellä retriitillä Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Hän on opettanut Suomessa vuodesta 1997 Samye Lingin luostarin pyynnöstä ja vetänyt lyhyitä retriittejä mm. Lapissa ja Saaristomerellä. Nykyisin Ani Sherab toimii Helsingissä ja on vastuussa Kagyu Samye Dzong Finlandin (samye.fi) toiminnasta.

Päiväretriitti sunnuntaina

Date: 2.12.2018

Time: 9:45-19:00

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit jatkaa retriittipäivääsi valojoogalla klo 15.30 ja Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla, joka alkaa klo 17. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Katso tarkemmin päiväretriitin ohjelmasta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

Valojoogan tunti

Date: 2.12.2018

Time: 15.30 - 16.30

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Valojoogan tunnit jatkuvat syyskaudella sunnuntaisin, kerran kuukaudessa.

Valon jooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena ja valmistelee sinua meditaatioon.

Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon sekä rauhoittumiseen alussa ja lopussa. (lisää…)

Talviretriitti

Start date: 29.12.2018

End date: 30.12.2018

Location: Buddhalainen keskus Sampo

Taehye sunimin ohjaama talviretriitti on tänäkin vuonna Buddhalainen keskus Sampossa (Vetehisenkuja 3, Helsinki).

Retriitin teemana on ”Illuusiot ja todellisuus” ja se on päivätapahtuma, joten osallistujien tulee järjestää itse majoittuminen. Kauempaa tuleville on mahdollisuus yöpyä Sampokeskuksessa makuupussin kanssa.

Aikataulu on lauantaina 29.12. klo 12-21 ja sunnuntaina 30.12. klo 10-19.

Ohjelmassa on opetusta ja istuma- ja kävelymeditaatiota sekä kevyttä joogaa tai notkistelua. Teetaukoja varten tarjolla on myös jotain pientä syötävää, jota voi tuoda itsekin. Sunnuntaina on myös lounas, joka sisältyy hintaan.

Hinta 50,- € / 40,- € (jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät). Lisäksi opettajalle voi antaa lahjoituksia.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: ry.bodhidharma@gmail.com.

Maksu tilille Bodhidharma ry., FI6420011800120803, viite 2260, ei merkintöjä viestikenttään.

Tervetuloa!


Lue lisää →