WORLD BUDDHIST SUMMIT 2017

Japanilainen Puhtaan maan Nenbutsu-koulukunta on järjestänyt World Buddhist Summit tapahtumia vuodesta 1998 lähtien.  Seitsemäs Summit pidettiin tänä vuonna 2-7 marraskuuta Sri Lankassa, kokouspaikkana pääministerin konferenssisali Colombossa. Summit-idean isä, Nenbutsu-patriarkka Kyuse Enshinjoh Lue lisää →

Noviisileiri Nurmijärvellä

VILLE OSALLISTUI NOVIISILEIRILLE Bodhidharma ry:n jäsen Ville Devamitra osallistui 10-16.2017 Nurmijärven Wat Buddharama Finland Temppelissä buddhalaiseen noviisimunkkileirille. Tässä on videohaastattelu, jonka tein kolmantena leiripäivänä, vieraillessani temppelissä. Katso video Kesäterveisin Mikko Lue lisää →

Tulevia tapahtumia

Suomalainen Bhante Mudito Australian Bodhinyanan luostarista tulee jälleen Suomeen ja Bodhidharman vieraaksi. Toukokuun viimeisenä lauantaina vietämme pienimuotoista vesak-juhlaa Buddhan syntymän muistoksi. Vesak-juhlan ohjaa silloin Bhante Mudito.

Aloitamme klo 13.00 pienellä seremonialla ja meditaation jälkeen Bhante puhuu Buddhan syntymästä, heräämisestä ja kuolemasta. Puheen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja vapaalle keskustelulle.

Kuuntele Bhante Muditon puhe v:lta 2016.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Toukokuun viimeisen sunnuntain meditaatioharjoituksessa Bhante Mudito puhuu neljästä rajattomasta mielentilasta.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Päivä jakautuu istuma- ja kävelymeditaatioon ja kehon rentoutushetkiin. Halutessasi voit jatkaa retriittipäivääsi valojoogalla klo 15.30 ja Bodhidharman tavallisella sunnuntaimeditaatiolla, joka alkaa klo 17. Retriittipäivä antaa erinomaisen mahdollisuuden harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja keskittynyttä läsnäoloa. Katso tarkemmin päiväretriitin ohjelmasta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

Valojoogan tunti

Date: 3.6.2018

Time: 15.30 - 16.30

Valojoogan tunnit jatkuvat keväälläkin sunnuntaisin, kerran kuukaudessa.

Valon jooga on lempeää ja virtaavaa hathajoogaa. Säännöllinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena ja valmistelee sinua meditaatioon.

Harjoitus kestää tunnin, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon sekä rauhoittumiseen alussa ja lopussa. (lisää…)

Järjestämme ryhmämatkan temppeliin, jossa opettajamme, munkki Taehye sunim asuu.
Suunnitelmissa on osallistua MusangAmin päiväohjelmaan, meditoida ja tehdä myös
kulttuuriretki johonkin lähikohteeseen. Majoitus on joko MusangAmissa, läheisessä
Bed&Breakfast –paikassa tai kohtuuhintaisessa hotellissa. Osallistujia voi kuitenkin olla
enintään 10.
Katso tarkemmin!

Itävallan kuuluisin buddhalaismunkki, tiibetinbuddhalaisen Gelug-perinteeseen kuuluva  kunnianarvoisa munkki Jampa Lungtog (Helmut Gassner) on jälleen vieraanamme Sampokeskuksessa. Meditaation jälkeen hän puhuu aiheesta ”Bhavana, the nature of meditation”.

Kunnianarvoisa munkki Jampa Lungtog (Helmut Gassner) syntyi Bregenzissä, Itävallassa, v. 1954. Vuonna 1976 hän valmistui sähköinsinööriksi Zürichissä, Sveitsissä ja v 1977 hän aloitti tiibetinkielen opiskelun Genevenjärven läheisyydessä sijaitsevassa buddhalaisessa luostarissa Gesche Rabten Rinpochen kanssa. Hän on työskennellyt monien kuuluisien laamojen tulkkina, mm. H.P. Dalai Laman tulkkina 1979-1995. Hän on jatkanut opiskelua ja tulkkausta myös buddhalaisessa Letzehofin luostarissa sen avettua 1981 ja toimii nykyisin Seeds for Happiness -keskuksessa Romaniassa.

Kesäretriitti 2018

Start date: 1.8.2018

End date: 5.8.2018

Tämän vuoden kesäretriitti on Lammin retriittikeskuksessa 1.-5.8. Retriitin johtaa kunnianarvoisa opettajamme Taehye sunim yhdessä italialaisen munkki Kusalanandan kanssa. Aiheena on ”Kohteellinen ja kohteeton meditaatio”.

Ilmoittautuminen ja lisäohjeita.


Lue lisää →